24/7 hack alert

In officieel partnership met Guardian360 kunnen wij hack-alert aanbieden.

Vermoedelijk heb je al de nodige stappen ondernomen om je organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen. In veel gevallen zien we dat organisaties al antivirus software hebben geïnstalleerd, een firewall hebben geplaatst en (online) back-up systemen gebruiken.

Toch blijft het risico bestaan dat je netwerk ooit het doelwit wordt van een cyberaanval. Of het nu gaat om een wraakzuchtige (ex-)werknemer, een concurrent of een criminele organisatie; vrijwel elk bedrijf wekt de interesse van potentiële hackers. Ondanks investeringen in IT-middelen en training van werknemers, kan een hacker met genoeg tijd en middelen uiteindelijk de beveiliging omzeilen. Daarom biedt sharqsec de 24/7 hack alert aan.

Wat houdt de 24/7 kanary hack alert in ?

Vroeger dienden kanaries als voortijdig alarmsysteem in kolenmijnen. Schadelijke gassen, zoals koolmonoxide en methaan, zouden eerder de vogels doden dan de mijnwerkers. Het gezegde “een kanarie in de kolenmijn” wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar een maatregel die dient als vroegtijdige waarschuwing voor aankomende crises.

Dit is precies hoe de canary werkt! Zelfs als alle mogelijke beveiligingsmaatregelen en scans zijn genomen en een indringer of hacker toch het netwerk binnendringt, slaat onze ‘Canary’ onopvallend alarm.

De kanarie is een (virtueel) apparaat dat in het netwerk wordt geplaatst. Het doel is om alleen te luisteren totdat iemand een verbinding maakt.

Meldingen van de Canary worden direct doorgestuurd naar het Security Operations Center. Deze worden ook zichtbaar gemaakt in het dashboard. Daarbij krijg je relevante informatie over de indringer zoals ip-adres, poort, ingevoerde gegevens en het gebruikte protocol.

Jouw eigen dashboard met inzichten

Tijdens de vulnerability management onboarding zullen wij samen door jouw eigen dashboard heen lopen die alles 24/7 in de gaten houdt. In dit dashboard kan jij gedurende de maand precies zien hoe de veiligheid van jouw bedrijf ervoor staat en in de gaten houden of er wat verdachts gebeurt.

Ondersteunt naleving AVG

Binnen de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is bepaald dat een datalek onverwijld moet worden gemeld. Maar hoe weet je dat er sprake is van een datalek? De Hacker Alert helpt je snel een datalek te identificeren om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Omdat de Hacker Alert eenvoudig te implementeren is, kost het uw organisatie nauwelijks moeite om aan deze meldplicht te voldoen. Ook wordt het gebruikt om aansprakelijkheid te voorkomen doordat je kunt aantonen dat je adequate methodes en manieren heb toegepast om je persoonsgegevens te beschermen.

Eenvoudige installatie

Het installeren van de Canary is eenvoudig. We hebben slechts een paar gegevens van je nodig om de Canary veilig te configureren. Nadat de Canary is geconfigureerd, wordt hij fysiek of virtueel afgeleverd en in het netwerk geplaatst. Daarna heb je nergens meer omkijken naar: De Canary zet zelf een beveiligde verbinding op met het platform. Wij controleren of de Canary online is en zorgen voor alle benodigde patches en updates.

Beste bezoeker,

Onze website krijgt een nieuwe look! Momenteel wordt er hard gewerkt aan de vernieuwing van onze website om u beter van dienst te kunnen zijn. De informatie, certificeringen en klanten cases op de website zijn niet up-to-date.

De nieuwe website zal midden januari 2024 gefinaliseerd zijn. Betreft uw service veranderd er niks, wij staan u nog steeds graag te woord voor al uw vraagstukken rondom cyber security en denken graag met u mee.

We waarderen uw begrip en nodigen u uit om midden januari terug te keren voor de gloednieuwe website. Excuses voor het ongemak en bedankt voor uw geduld!

Bij enige vragen kunt u ons bereiken op de volgende gegevens: