Vulnerability scan

Dit is een manier waar er gefocust wordt op het vinden van kwetsbaarheden in jouw bedrijfsnetwerk en IT-omgeving door middel van een automatische scan, zonder handmatig werk. Dit is een sterke oplossing om snel kwetsbaarheden en beveiligingsproblemen te identificeren.  Het regelmatig uitvoeren van vulnerability scans zorgt ervoor dat jij tijdig kwetsbaarheden hebt gevonden en verholpen, wat financiële schade kan voorkomen.

Vulnerability scan inzetten voor een betere cyber security

In de snel digitaliserende wereld van vandaag worden organisaties voortdurend blootgesteld aan potentiële cyberdreigingen. Een kwetsbaarheidsscan is een krachtig hulpmiddel om je digitale omgeving te beschermen. Hiermee kun je kwetsbaarheden en zwakke plekken in je IT-infrastructuur, systemen en applicaties identificeren voordat hackers dit kunnen doen.

Door een combinatie van regelmatig scannen op vulnerabilities, pen-tests & vulnerability management is jouw bedrijf ijzersterk tegen dreigingen. Je zult snel inzicht hebben in alle kwetsbaarheden en je kunt deze tijdig verhelpen voordat er schade aangericht kan worden

Verschil vulnerability scan & pen-test

Het zijn beide belangrijke methoden om kwetsbaarheden te identificeren, alleen is er wel een groot en belangrijk verschil!

Een vulnerability scan is een volledig geautomatiseerde scan die controleert welke kwetsbaarheden er zich in jouw webapplicatie, IT-systemen of bedrijf bevinden. Hier wordt dus niet handmatig en met menselijke tussenkomst gezocht naar kwetsbaarheden. Deze scan geeft je makkelijk en snel inzicht in de algehele beveiliging.

Tijdens het uitvoeren van een pentest wordt er handmatig gekeken naar welke kwetsbaarheden er zijn en welke reële risico’s dit met zich meebrengt. Onze hacker gaat aan de slag om te zien hoe en waar hij kan gaan inbreken met verschillende aanvalstechnieken. Dit proces duurt langer, maar biedt wel betere en gedetailleerde inzichten in de algehele beveiliging van jouw bedrijf.

Vulnerability scan = geautomatiseerd, oppervlakkig en geeft goede inzichten

Pentest= Handmatig zoeken naar kwetsbaarheden D.M.V. geavanceerde aanvalstechnieken

vulnerability scan

Een goed wachtwoord is zo enorm belangrijk en zo weinig mensen besteden hier echt de tijd aan. Dit is waarom wij een gemakkelijk te begrijpen wachtwoordbeleid hebben gemaakt. Je zal een document ontvangen waarin precies staat wat voor soort wachtwoord je moet gebruiken en hoe je deze genereert. Daarnaast zullen wij jou en jouw werknemers om de 2 maanden een vriendelijke reminder sturen waarin wordt gevraagd of zij hun wachtwoord willen veranderen. Dit zal altijd dezelfde dag & tijd zijn, dus kan je er ook een ritueel van maken.
Beste bezoeker,

Onze website krijgt een nieuwe look! Momenteel wordt er hard gewerkt aan de vernieuwing van onze website om u beter van dienst te kunnen zijn. De informatie, certificeringen en klanten cases op de website zijn niet up-to-date.

De nieuwe website zal midden januari 2024 gefinaliseerd zijn. Betreft uw service veranderd er niks, wij staan u nog steeds graag te woord voor al uw vraagstukken rondom cyber security en denken graag met u mee.

We waarderen uw begrip en nodigen u uit om midden januari terug te keren voor de gloednieuwe website. Excuses voor het ongemak en bedankt voor uw geduld!

Bij enige vragen kunt u ons bereiken op de volgende gegevens: